top of page
Foto van schrijverJudith Tillemans-Suurenbroek

#165 Umami: Aziatische mengelmoes in gezellige drukte




Afgelopen vrijdag gingen we voor #165 naar één van de restaurants van Chef Han Ting: Umami aan het Buitenhof in Den Haag. We stapten om half 8 een vol restaurant binnen. We lazen in recensies dat de akoestiek hier wel wat te wensen overlaat. Het was inderdaad druk en rumoerig, maar omdat we een gunstig tafeltje kregen (voorin, bij het raam) kwam het geluid voor ons maar van één kant en konden we elkaar prima verstaan.


Na een cocktail – Venetian Spritz – legde Rebecca ons het concept van Umami uit. Er is een ‘set menu’, of je kiest zelf per gang steeds twee gerechtjes per persoon uit van de uitgebreide kaart. We kozen voor het laatste. De porties zijn klein (en da’s nuttig, er passeren er op deze manier heel veel de revue) en bedoeld om te delen. Hierdoor is het onmogelijk passende wijnen te serveren (NB bij het set menu is wel een wine pairing beschikbaar). We bestelden daarom een fles – prima – Pinot Blanc.



En wat aten we dan?

Eerste gang:

·        Umami Duck (Eendenborst • Komkommer • Zeewier • Sjalotvinaigrette)

·        Tuna & Eel (Gegrilde tonijn • Paling• Wakamegel • Peper dressing • Basilicumolie)

·        Mango Prawns (Gamba • Zoete chilidressing • Chilipoeder • Mangogel)

·        Vinai Beef (Ossenhaas • Sojavinaigrette • Chilimayonaise • Veldsla)



Tweede gang:

·        Daging Rendang (Sukade• Kidneyboon • Kokos/cashewnoot crumbles • Rendangsaus)

·        Panko Scallops (Coquilles • Knolselderijpuree • Oestersaus • XO-saus • Gedroogde garnaaltjes)

·        Lemon Fish (Gefrituurde witvis • Citroensaus • Thaise chilidressing • Mangogel)

·        Veggie Gyoza (Gyoza • Kimchi-saus • Chilimayonaise)


Tussengang:

·        Sepia Squid (Sepia • Kokos risotto • Sesamdressing)

·        Iberico Pork (Iberico • Paddenstoelenroomsaus • Pikante kimchigel • Oesterzwammen)

(Klopt, hier bestelden we ‘maar’ twee gerechtjes)



Derde gang:

·        Shanghai Paksoi (Shanghai Paksoi • Zwarte bonen pinda’s • Knoflookpuree • Zwarte sojasaus)

·        Quail (Kwartelborst • Pastinaakpuree • Chinese bonensaus • Tuinerwten)

·        Eggplant Beef (Ossenhaas • Aubergine • Koriander • Zoetzure basilicum tomatensaus)

·        Lemongrass Chicken (Kippendijfilet • Citroengrassaus • Wortelpuree • Rode kool).


Zo dat was heel wat! En nog steeds staan er nog behoorlijk wat gerechtjes op de kaart die we niet hadden gekozen.  Alles was prima, soms heel goed, maar niet altijd even uitgesproken. Door het concept, waarbij steeds 4 bordjes op tafel komen met verschillende gerechten, heb je snel de neiging alles door elkaar te eten en dat komt de smaak niet altijd ten goede. Kleine tip daarom: werk de schaaltjes één voor één af, en neem tussendoor kleine pauzes. Dan duurt de avond wel wat langer – uiteindelijk verlieten we als (bijna) laatsten het restaurant  - maar dat komt de smaak ten goede.




Wat vonden we echt het lekkerst? Voor mij de (traditionele) rendang en de malse Iberico, voor Juud de ossenhaas met koriander en aubergine.  

 

Conclusie

Umami is een populair restaurant waar je prima kunt genieten van de veelzijdige Oosterse keuken. De bediening is jong, informeel en behulpzaam. Kleine foutjes worden snel en goed opgelost. Verwacht niet de culinaire hoogstandjes van Chef Han in zijn Zheng aan de Prinsestraat, maar toegankelijke gerechten voor een redelijke prijs. We eindigden met prima desserts (de ‘Matcha Yuzu Cake’ voor Juud en voor mij een Kokosijs met bessen en lychee crème)  en rekenden bijna € 200,- af.


Umami by Han Ting

Buitenhof 46, Den Haag

Categorie: $$

Wat eten we? 4 gangen met 16 gerechten

Wat drinken we? Eerst een Venetian Spritz, daarna fles Pinot Blanc

Eindoordeel: originele en smaakvolle gerechten in hectische omgeving


Cijfer: 8-


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

تعليقات


bottom of page